Naprapat Titti Lilje
Behandling – Handledning – Forskning

Aktuella kurser

Kurs i tester och behandling av bäckenet


Snart kommer en ny, uppdaterad kurs om diagnosticering och manuell behandling av bäckenet. Kursen kommer att innehålla en uppdatering om senast tillgängliga forskning liksom preliminära resultat från min pågående forskning inom området, tester och manuell behandling av SI-leder, korsben, svanskota, symfys och ljumskar.

Kursen riktar sig till naprapater, barnmorskor och andra manuella terapeuter.
Titti har en bakgrund som anställd naprapat på Kungl. Svenska Balettskolan, där hon i samarbete med ortoped behandlat många dansare med ljumsk- och bäckenbesvär och hennes forskning är just nu inriktad på screening för foglossningssmärta hos gravida. 

Under den senaste världskongressen om ländryggs- och bäckensmärta blev Titti blivit inbjuden att delta i en forskargrupp som har arbetat fram riktlinjer för framtida forskning om bäckensmärta. Hon arbetar även kliniskt och undervisar om tester och behandling av bäckenleder på Naprapathögskolan. 

I kursen kommer teori och praktik varvas med intressanta patientfall. Den här kursen är lika intressant och viktig för dig som vill kunna hjälpa gravida med foglossningssmärta som för dig som behandlar till exempel dansare, ryttare, fotbolls- eller  ishockeyspelare, eller vanliga manliga och kvinnliga patienter som har ont i länd/korsrygg, ljumske och/eller svanskota. All behandling i bäckenet kommer att vara extern.

Datum och plats: Under 2023 kommer kurser att hållas i samtliga regioner i Sverige. Information om datum och plats kommer så fort det är bestämt.