Naprapat Titti Lilje
Behandling - Forskning - Utbildning 

Aktuella kurser

Kurs i tester och behandling av bäckenet


Nu finns en ny, uppdaterad kurs om diagnosticering och manuell behandling av bäckenet. Kursen kommer att innehålla en uppdatering om senast tillgängliga forskning och preliminära resultat från min pågående forskningsstudie inom området, tester och manuell behandling av SI-leder, korsben, svanskota, symfys och ljumskar. Du kommer att lära dig att diagnosticera och att behandla förebyggande och vid pågående "foglossningssmärta".

Kursen riktar sig i första hand till naprapater och andra terapeuter som är specialiserade inom manuell terapi (osteopater, kiropraktorer och sjukgymnaster med OMT 3-utbildning) och barnmorskor.

Tack vare min bakgrund som anställd naprapat på Kungl. Svenska Balettskolan, i nära samarbete med ortoped och sjukgymnast har jag fått stor erfarenhet av att behandla bäckenbesvär. Min senaste forskningsstudie är inriktad på screening för och förebyggande behandling av foglossningssmärta hos gravida. 

Under en tidigare världskongress om ländryggs- och bäckensmärta deltog jag i en forskargrupp som arbetat fram riktlinjer för framtida forskning om bäckensmärta. Jag arbetar även kliniskt med bäckenbesvär framförallt hos gravida, undervisar om tester och behandling av bäckenleder på Naprapathögskolan och håller kursen för kliniskt verksamma naprapater. 

I kursen varvas teori, praktik och forskning med intressanta patientfall och de allra senaste, mycket positiva resultaten från en forskningsstudie om testning av risken att drabbas av foglossningssmärta, som gjorts i samarbete med Lunds universitet. Kursen är lika intressant och viktig för dig som vill kunna hjälpa gravida med foglossningssmärta som för dig som behandlar till exempel dansare, ryttare, fotbolls- eller  ishockeyspelare, eller vanliga manliga och kvinnliga patienter som har ont i länd/korsrygg, ljumske och/eller svanskota. All behandling i bäckenet kommer att vara extern. 

Datum och plats: Under 2024 kommer kurser att hållas i: Oslo (25/5), Karlskrona (augusti), Sundsvall (28/9), Lund och  Skövde (under september och oktober, datum kommer). Deltagarantalet är begränsat till max 12 per kurs, för att det ska finnas tid till individuell handledning. Anmälan görs enklast genom att maila till: titti.lilje@gmail.com.

Välkommen!