Naprapat Titti Lilje
Behandling - Forskning - Utbildning 

Aktuella kurser

Kurs i tester och behandling av bäckenet


Nu finns en ny, uppdaterad kurs om diagnosticering och manuell behandling av bäckenet. Kursen kommer att innehålla en uppdatering om senast tillgängliga forskning och preliminära resultat från min pågående forskningsstudie inom området, tester och manuell behandling av SI-leder, korsben, svanskota, symfys och ljumskar. Du kommer att lära dig att diagnosticera, att behandla förebyggande och vid pågående "foglossningssmärta".

Kursen riktar sig i första hand till naprapater och andra terapeuter som är specialiserade inom manuell terapi (osteopater, kiropraktorer och sjukgymnaster med OMT 3-utbildning) och till barnmorskor.

Tack vare min bakgrund som anställd naprapat på Kungl. Svenska Balettskolan, i nära samarbete med ortoped och sjukgymnast har jag fått stor erfarenhet av att behandla bäckenbesvär. Min senaste forskningsstudie är inriktad på screening för och behandling av foglossningssmärta hos gravida. 

Under den senaste världskongressen om ländryggs- och bäckensmärta blev jag inbjuden att delta i en forskargrupp som har arbetat fram riktlinjer för framtida forskning om bäckensmärta. Jag arbetar även kliniskt med bäckenbesvär framförallt hos gravida och undervisar om tester och behandling av bäckenleder på Naprapathögskolan. 

I kursen kommer teori, praktik och forskning att varvas med intressanta patientfall. Kursen är lika intressant och viktig för dig som vill kunna hjälpa gravida med foglossningssmärta som för dig som behandlar till exempel dansare, ryttare, fotbolls- eller  ishockeyspelare, eller vanliga manliga och kvinnliga patienter som har ont i länd/korsrygg, ljumske och/eller svanskota. All behandling i bäckenet kommer att vara extern.

Datum och plats: Under hösten 2023 kommer kurser att hållas i: Kungsbacka (2/9), Stockholm (16/9; fullbokad, reservlista finns), Sundsvall (30/9), Ulricehamn (21/10; fullbokad, reservlista finns), Ängelholm (11/11) och Stockholm (25/11; fullbokad, reservlista finns). Deltagarantalet är begränsat till tio per kurs. Anmälan gör du enklast genom att maila till: titti.lilje@gmail.com.

Välkommen!